Speeltuinen Kollumerzwaag van 5 naar 3?

Plaatselijk Belang wil graag uw mening over het beleidsidee van de gemeente Noardeast-Fryslân om in Kollumerzwaag van 5 naar 3 speeltuinen te gaan.


Het bestuur van Plaatselijk Belang Kollumerzwaag en Veenklooster heeft bericht ontvangen van een voornemen van de gemeente Noardeast-Fryslân om het beleid voor speeltuinen aan te passen. Volgens de gemeente is dat nodig om het speeltuinenbeleid in de nieuwe gemeente overal gelijk te maken.

Daarbij is de gemeente van plan om het onderhoud van de speeltoestellen op zich te gaan nemen. Tot nu toe wordt het onderhoud aan de speeltuinen gedaan door vrijwilligers via contactpersonen uit de wijken in samenwerking met enkele vrijwilligers van het bestuur van Plaatselijk Belang.

Bij dit alles is het idee van de gemeente Noardeast-Fryslân om het aantal speeltuinen in Kollumerzwaag terug te brengen van nu vijf naar maximaal drie. De overblijvende drie speeltuinen kunnen dan mogelijk iets meer toestellen krijgen denkt de gGriffijnemeente. Als dit beleid wordt ingevoerd dan heeft dat voor de twee kleinste speeltuinen een uitsterfconstructie tot gevolg. Speeltuinen aan de Ymkershof en Ds Griffijnstrjitte komen volgens de gemeente in dat nieuwe beleid niet meer in aanmerking voor nieuwe speeltoestellen. Bestaande speeltoestellen blijven daar nog wel staan. Ook wordt daar nog wel onderhoud aan gedaan. Speeltoestellen in die beide buurten zullen dan worden weggehaald als ze zijn versleten.

Het bestuur van Plaatselijk Belang hoort graag van u als inwoners van de beide wijken rond Ymkerstrjitte en Ds Griffijnstrjitte wat u vindt van het idee van de gemeente om de speelvoorzieningen te concentreren in de drie grootste speeltuinen van Kollumerzwaag. Plaatselijk Belang maakt zich zorgen of bij het verdwijnen van speeltuinen in twee wijken de afstand niet te groot wordt om met jonge kinderen te overbruggen.

Vindt u als inwoners van de wijken rond Ymkershof en Ds Griffijnstrjitte belangrijk dat er in de toekomst (kleinschalige) speelvoorzieningen in de beide kleinste speeltuinen moeten blijven of hecht u daar minder waarde aan?

Als u van mening bent dat speeltuinen voor de toekomst behouden moeten blijven (bijvoorbeeld omdat uw kinderen daar gebruik van maken), wilt u zich hier dan ook als vrijwilliger(s) voor de speeltuinen in uw wijk inzetten?

Mocht u hierop willen reageren dan kunt bijvoorbeeld de komende dagen een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wilt u in dat geval uw naam, adres en telefoonnummer vermelden?

Uiteraard staat het inwoner(s) en/of buurten ook vrij om hierover het rechtstreekse contact te zoeken met de gemeente Noardeast-Fryslân.