Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Filmvertoning “Grutsk”
Maandag, 16 December 2019, 20:00
Hits : 426
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De film “Grutsk” is recent in première gegaan tijdens het Fries filmfestival. Op maandagavond 16 dec a.s. om 20.00 uur zal in de Trije Doarpen de film Grutsk worden vertoond op initiatief van Mulder Agro uit Kollumerzwaag.

Het doel van de film is om aan boeren en burgers te laten zien welke manieren van boeren er zijn voor de traditionele melkveehouderij. En ook de nieuwe generatie boeren via het onderwijs te informeren. Met name de kansen worden belicht, ook de economische. Aan de hand van praktijkvoorbeelden van agrarische bedrijven wordt gekeken naar de voor- en nadelen van ieder bedrijfstype. Het boerenleven is een van constante veranderingen, de maatschappij verandert, de regels veranderen, de technieken veranderen en het beeld dat mensen hebben van boeren verandert. ‘Grutsk’ laat 6 boeren met een uiteenlopende bedrijfsvoering aan het woord. Dit is de hoofdcomponent van de film. Tevens is het de bedoeling om inzicht te geven bij de maatschappelijke discussie over dit onderwerp.

Vraag die de film wil beantwoorden:
• Wat is de best haalbare harmonie tussen de melkveehouderij, het Friese landschap de natuur en maatschappelijke acceptatie?

Na de film zal deze vraag ook behandeld worden en is er ruimte voor discussie. De film is voor iedereen die geïnteresseerd is in de huidige landbouw en de kansen die het kan bieden.

Tot ziens op 16 dec. a.s. in de Trije Doarpen, Foarwei 116, Kollumerzwaag